Status

Gras hakselen met Große bohne bullenmast!

IMGP3580 (Kopie)

We kijken op zondag terug naar een reportage die we maakte op vrijdag 26 mei in de buurt van Osnabrück ( Bohmte ) daar zagen we hoe Lohnberieb Grosse Bohne uit hunteburg hun gras binnen haalde voor hun vlees vee, dit werd onder andere gedaan door een Krone Big X 580 hakselaar en een 3 tal afvoer combinaties waaronder twee Fendt’s 818 & 822 Turboshif met een Fliegl 3-assige schuifwagen en een Krone TX silagewagen, als derde combinatie reed er nog een Fendt 936 Black Beauty met Strautmann 3-assige combiwagen mee.

Kijk snel verder (meer…)


Status

Druk in het gras met Steyns Lotzen – Deel I

IMGP2565 (Kopie)

We kijken op deze zondag terug naar de reportage die we op 6 Mei maakte in het Belgische Bealen. Daar zagen we Lohnunternehmen Steyns uit Lotzen in actie met hun nieuwe Claas Jaguar 980, onder de pijp van de Claas reden twee Fendt’s 939 SCR Vario ,936 S4 Vario met achter beide een Schuitemaker Siwa 780 silagewagen.

Kijk snel verder (meer…)


Status

Eerste snede gras hakselen door grote duitse melkveehouder!

IMGP2212 (Kopie)

We kijken op deze natte zondag terug naar een reportage die we zondag 30 April maakte in het Duitse Heek, Daar zagen we hoe melkveebedrijf Luetke-Vestert het gras binnen haalde met hun nieuwe John Deere 8600I hakselaar, Onder de pijp reden twee John Deere 6170R’s met even eens twee nieuwe Bergmann 3-assige silagewagens.

Kijk snel verder (meer…)


Status

Eerste snede gras hakselen met M.Verhoef Nijkerk

IMGP0882 (Kopie)

We kijken op deze zondag avond terug naar de reportage die we gistermiddag maakte in de Flevopolder daar zagen we hoe Loonbedrijf M.Verhoef de eerste hectares gras aan het hakselen was voor dit jaar, Het gras werd gehakseld met hun Claas Jaguar 870 Speedstar het gras werd naar de bult gereden door een Claas AXion 810 en een 820 met achter beide een Kaweco Radium 45 silagewagen. Op de bult stond een Volvo L60H shovel om het gras te verdelen/aan te rijden.

Kijk snel verder (meer…)


Status

Zodebemesten met de nieuwe Verveat Hydro Trike XL van Beekman!

IMGP7940 (Kopie)

We kijken op deze natte eerste paasdag terug naar een reportage die we half Februari maakte van Beekman uit Vaassen. Die de eerste bunders aan het bemesten was met hun nieuwe Verveat Hydro Trike XL.

Kijk snel verder (meer…)


Status

Bemesten (gülle ausbringen) XXL!

IMGP8934 (Kopie)

We kijken op deze zonnige zondag terug naar wel een grootste mestcombinatie die ik ooit gespot heb, deze Claas Xerion 4000 Saddle trac met een 16 kuubs Kaweco opbouw met daarachter een 24 kuubs Meyer Lohne 3-asser, dit is dus 40 kuubs stront samen wat over de Duitse akkers heen dendert! We spotte deze combinatie bij Lohnunternehmen Kruse uit Friedewalde die aan het bemesten was met deze combinatie omgeving van Minden, de mest werd aan gevoerd met vrachwagens, waaronder andere een mooie Zwarte Scania tussen liep van Agrar Service Nortrup.

Kijk snel verder (meer…)


Status

Bouwland bemesten met de nieuwe Optum van Tuller!

IMGP9723 (Kopie)

We kijken op zondag middag terug naar de reportage die we afgelopen dinsdag middag maakte in de omgeving van Markelo. Daar spotte we Tuller uit Bathmen die met hun nieuwe Case Optum 270 CVX met daar achter de Schuitemaker 3-asser, aan het stuiven was over het bouwland.

Kijk snel verder (meer…)


Status

Bouwland bemesten met de Claas van Jan Bakker.

IMGP9274 (Kopie)

We kijken op zondag avond terug naar de reportage die we gistermiddag maakte in de Flevopolder. Daar zagen we Lanbouwbedrijf Jan Bakker de eerste percelen bouwland bemesten met hun Claas Axion 850 met een Veenhuis Tandem asser tank. Door het mooie weer van de afgelopen week en de wind stoof het al weer redelijk in de polder.

Kijk snel verder (meer…)


Status

Sleepslang bemesten met Ten Voorde Terwolde.

IMGP8658 (Kopie)

We kijken op zondag terug naar een reportage die we afgelopen Maandag maakte in de omgeving Terwolde, Daar zagen we Loonbedrijf Ten Voorde in actie met hun nieuwe sleepslang bemester, De sleepslang bemester van het merk Tjalma werd voor getrokken door een John Deere 6170R, voor de sleepslang pomp bij de put stond een Massey Ferguson 7490 Dyna-VT, de pomp was even eens ook van het merk Tjalma.

Kijk snel verder (meer…)


Status

Bemesten over de vorst met Fendt & New Holland BP.

IMGP6949 (Kopie)

We kijken op deze mooie zondag avond terug naar de dag dat we de eerste mestcombinatie’s weer in actie zagen. We zien in deze reportage Möllers Umweltservice in actie met een New Holland T7,315 Blue Power met een Meyer Lohne tank + Bomech sleepvoetbemester , en Freudenberger GbR Agrardienstleistungen met een Fendt 828 S4 Vario met een Zunhammer tank.

Kijk snel verder (meer…)


Status

Sleepslang bemesten met Seegers uit Drempt.

imgp8151-kopie

We kijken op zaterdag middag terug naar een reportage die we in de eerste week van het mestseizoen maakte in de omgeving Steenderen in de Achterhoek. Daar zagen we onder meer Loonbedrijf Seegers uit Drempt in actie met hun sleepslang bemester, die bestond onder meer uit een Massey Ferguson 7720 Dyna-VT met een Agrometer sleepslang bemester, Voor de pomp bij de put stond een John Deere 6930 en als haspel trekker werd er een John Deere 6910 gebruikt.

Kijk snel verder (meer…)


Status

Sleepslang bemesten met de nieuwe Verveat Hydro Trike!

imgp7511-kopie

We kijken op natte donderdag avond terug naar de reportage die we maakte bij Loonbedrijf Sloot, die we begin Februari al in actie zagen op het grasland bij hun Duitse klant in Kleve. Met de toen nog geen week oude Verveat Hydro Trike, deze is omgebouwd om te sleepslang bemesten.

Kijk snel veder (meer…)


Status

Bemesten met de 650 PK sterke Kotte Taurus 2803!

imgp7299-kopie

We kijken op donderdag middag terug naar de reportage die we op 24 Januari maakte van de Garant Kotte Taurus 2803 die al volop aan het bemesten was, Met een 650 Pk gromde deze Buffel over de akkers van Wiedebrück.

Kijk snel verder (meer…)


Status

In de mest met een blauwe Claas combinatie!

imgp6689-kopie

We kijken op maandag middag terug naar een reportage die we 18 Januari maakte in de omgeving van Dortmund. Daar zagen we de eerste mest combinatie rijden over de vorst, het ging hier om een Claas Xerion 4000 met een gloed nieuwe Kaweco zwanenhals tank in combi met een Vogelsang sleepslang bemester, de mest werd over de vorst uit gereden.

Kijk snel verder (meer…)


Status

Compost strooien met de Ginaftruck van Tolkamp Agri.

imgp6566-kopie

Op woensdag middag kijken we terug naar een reportage die we tussen kerst en oud en nieuw  maakte. We zagen Tolkamp Agri in actie over de grens in Duitsland, Daar waren ze aan het compost strooien met hun Ginaf agritruck met daarop een Tebbe meststrooier.

Kijk snel verder (meer…)


Status

Mais hakselen met een Krone Big X 700 van Loonbedrijf Van Eick uit Alphen – deel I

 photo IMG_1684 Kopie_zpsohuqnc0v.jpgOp de winterse zondag kijken we mee terug naar een zonnige zondag in september. We zagen in de buurt van alphen loonbedrijf van Eick tijdens het mais hakselen. ze reden hier met een Krone Big X 700, Fendt 936 + BWL schuifwagen, Tatra Phoenix 8×8 Agritruc en een Fendt 924 + kurstjens 3 asser. Kijk snel verder voor meer foto’s. (meer…)


Status

Mais hakselen met een 1200 PK bunkerhakselaar!

imgp8780-kopie

We kijken op de tweede vrijdag van het jaar eindelijk weer eens naar een nieuwe reportage dit keer zien we wat aparts in actie in de mais een Gilles pro dx v12 bunkerhakselaar. Deze krachtpatser is van een biovergister en was aan het hakselen onder de rook van Hannover.

Kijk snel verder (meer…)


Status

Zaai klaarmaken met de Fendt 1050 Vario! – Oost Duitsland tour 2016.

imgp4475-kerst-kopie

We kijken op eerste kerstdag terug naar een reportage uit de warme zomer van 2016. Zo zagen we op 17 Augustus tijdens onze Oost Duitsland tour deze dikke Fendt 1050 Vario in actie met een Lemken sneleg aan het zaai klaarmaken in de heuvels van Thüringen.

Kijk snel verder voor meer van deze krachtpatser (meer…)


Status

In de mais met de Claas Jaguar 950 van Geurs Hengevelde.

imgp1764-kopie

We kijken op zondag middag terug naar de mais reportage van Geurs uit Hengevelde. Die op 8 Oktober aan het hakselen was in de omgeving van Goor, Geurs hakselde de mais met een Claas Jaguar 950 de mais werd afgevoerd door een tweetal combinaties waaronder een Fendt 826 S4 Vario en een 924 Gen III Vario met achter beide een Dezeure Silocruiser aangedreven wagen. De Fendt 933 SCR Vario met Holaras maischuif schoof de mais de kuil op.

Kijk snel verder (meer…)


Status

In de mais met de John Deere 8400 van Jansen Heeten.

imgp1395-kopie

We kijken op zondag middag wederom weer naar een mais reportage. Dit keer zien we Jansen uit Heeten in actie met hun John Deere 8400 in de buurt van Wijhe. De mais werd richting de kuil gereden door een Fendt 930 Vario en een John Deere 6190R met achter beide een Schuitemaker Siwa 200 silagewagen. Bij de kuil schoof JP Dienstverlening de mais de bult op met zijn Fendt 916 Vario met daar achter een Holaras maisschuif.

Kijk snel verder (meer…)


Status

Mais hakselen met Loonbedrijf Zinger uit Beilen.

imgp3678-kopie

We kijken op maandag terug naar een foto reportage die we eind Oktober nog maakte van het mais hakselen. Wie zien Loonbedrijf Zinger uit Beilen in actie met hun New Holland FR 500, de mais werd afgevoerd naar de vergister van Kloosterman in Nieuweroord door een 4 tal combinaties waaronder een Newholland TM 155 , TVT 190 ,T6030 met achter alle drie een Veenhuis silage kipper. Als vierde combi reed er nog een T7.170 AC met Pöttiger combiwagen mee.

Kijk snel verder (meer…)


Status

Mais hakselen met Gubbels Agro Raalte

 photo IMG_1378 Kopie_zpsifcc358x.jpg

Mais Hakselen met Loonbedrijf Gubbels Agro uit Raalte. (meer…)


Status

Mais hakselen met loonbedrijf Jansen Eupe en Zn Hoge Hexel

 photo IMG_2395 600x450_zpscrwygake.jpg

Mais hakselen met Loonbedrijf Jansen Eupe en Zn Hoge Hexel (meer…)


Status

Mais hakselen voor een vergister door Große Bohne Bullenmast.

imgp2432-kopie

We kijken op deze stormachtige zondag terug naar weer een reportage van de mais. Dit keer zien we een niet zo hele bekende duitse loonwerker in actie met hun Krone Big X 580 onder de 580 reden een drietal combinaties waaronder een Fendt 916 Vario Gen III met Stright pipe! met er achter een Krone TX 560 D silagewagen , Fendt 724 Vario met een Fliegl 3-assige schuifwagen. En als derde reed er nog een Fendt 936 SCR Vario met een Tebbe 3-assige silagewagen.

Kijk snel verder (meer…)